2014. jan 13.

Stephen Wiltshire - Az élő fényképezőgép

írta: Elmark
Stephen Wiltshire - Az élő fényképezőgép

Stephen Wiltshire 1974-ben született Londonban. Kisgyermekkorában néma volt, nem igazán létesített kapcsolatot senkivel. 3 éves volt, mikor is autizmust diagnosztizáltak nála. 5 évesen beíratták a Queensmillbe, ami egy különleges iskola, ahol autistákat kezelnek.Stephen Wiltshire (1).jpg

Stephen Wiltshire (17).jpg

Stephen Wiltshire (16).jpg

Stephen Wiltshire (19).jpg

Stephen Wiltshire (3).jpg

Itt hamar kiderült, hogy a rajzolás érdekli őt a legjobban, és ez az, amivel kommunikálni tud a külvilággal. Az oktatók azzal ösztönözték, hogy beszéljen, hogy elvették tőle a rajzoláshoz szükséges dolgokat. Ekkor hangokat adott ki, majd végül ki mondta első szavát, ami nem volt más, mint a papír.

Stephen Wiltshire (11).jpg

Stephen Wiltshire (14).jpg

Stephen Wiltshire (15).jpg

Stephen Wiltshire (4).jpg

Stephen Wiltshire (20).jpg

9 éves korára teljesen megtanították a beszédre. Első rajzain állatok szerepeltek, ezután járműveket vetett papírra, végül már egész épületeket. Már kiskorában látszott az a perspektíva a rajzain, ami egy igazi művésszé tette. Egyik tanára felkarolta, és versenyekre nevezte. A legtöbbet ezek közül meg is nyerte, valamint sikerült felkeltenie a média figyelmét.

Stephen Wiltshire (5).jpg

Stephen Wiltshire (9).jpg

Stephen Wiltshire (6).jpg

Stephen Wiltshire (18).jpg

Stephen Wiltshire (7).jpg

A '90-es években bejárta a világot, és ahol járt, mindenhol készített a nevezetességekről képeket. Ekkor fedezték fel a rendkívüli adottságát: Stephen képes emlékezetből lerajzolni amit látott. Legyen az egy park, egy épület, vagy egy egész utca. A kritikusok szerint a perspektíva, ahogy ábrázol magában is rendkívüli lenne, ám ez a képessége emeli őt a legnagyobbak közé. Leghíresebb projektjében egy 20 perces helikopteres séta után lerajzolta egész New Yorkot.

Stephen Wiltshire (10).jpg

Stephen Wiltshire (8).jpg

Stephen Wiltshire (2).jpg

Stephen Wiltshire (13).jpg

Stephen Wiltshire (12).jpgStephen Wiltshire (22).jpg

Forrás: stephenwiltshire.co.uk

Szólj hozzá

rajz